DIY organisk vase i gips

Lav din egen flotte, organiske vase

Lav din egen flotte, organiske vase

Lige nu er det moderne med smukke, organiske genstande, der er lavet i lette og bæredygtige materialer som f.eks. økologisk stof, papmache, gips og ler. Moderne brugskunst af denne type kan være dyr at købe, men heldigvis kan du selv lave flot og nem brugskunst til at pynte dit hjem med kunstnerisk nips. Ved hjælp af ganske få materialer og lidt tålmodighed, kan du fx nemt lave din egen organiske vase i gips.

Læs hele den udførlige guide, der er skrevet af  Katarina Natalie Andersen (katarinanatalie.dk) nedenfor:
Det skal du bruge:

Det skal du bruge:


En ballon >>

Bølgepap >>

Tape >>

Gipsgaze >>

Gips >>

En pensel >>

En saks >>

Vand

Fremgangsmåde:

Trin 1:

Trin 1:

Pust ballonen op og klip to stykker bølgepap i en ønsket størrelse. De stykker jeg har brugt måler: (top) 7 cm i højden og 6 cm i diameter, og (bund) 4 cm i højden og 10 cm i diameter. Stykkerne sættes sammen med tape, og placeres herefter på ballonen også med tape. Det stykke bølgepap som skal bruges til bund, tapes helt til, så det ikke er åbent ned til ballonen.
Trin 2:

Trin 2:

Klip stykker af gipsgazen og dyp dem et par sekunder i vand, så de blødes op. De glattes med det samme ud på alle siderne af ballonen og på bølgepappet, evt bare med en finger. Når hele ballonen er dækket af gaze sættes den til tørre natten over.
Trin 3:

Trin 3:

Dagen efter når gazen er tør, blandes gips og vand i en skål, i en flydende konsistens ala yogurt, som pensles ovenpå gipsgazen. Gips tørrer hurtigt, og bliver tykt og klumpet, så bland og brug evt. lidt af gangen. Det gør ikke noget at det bliver lidt tykt, for det skaber også noget skruktur på den kommende vase.

Når alt gazen er dækket af gips skal den stå til tørre. Synes du udtrykket er for råt, kan overfladen evt glattes ud med en våd finger, eller hvis den skal være mere rå, kan man benytte en grovere pensel, eller lille spartel til at lave mere struktur i overfladen.
Dagen efter er vasen tør, og ballonen indeni kan sprænges, så der er plads til at fylde vasen med smukke blomster. Vær dog opmærksom på at vasen ikke egner sig til at blive fyldt med vand, så brug fx tørrede blomster eller pampasgræs til at dekorere med.