Gips

Gips pulver mix som anvendes til din gipsafstøbning. Vi forhandler både forskellige gips pulver mix til støbning, samt gipsgaze i flere størrelser. Du finder ikke gipsplader i denne varegruppe, der skal du nok kigge i et byggemarked. Vi har hobbygips til gipsafstøbning af aftryk som eksempelvis baby fodaftryk, håndaftryk baby, dørskilt eller andre gipsaftryk. Vi tilbyder en fast lav fragtpris på alt vores gips samt gratis levering, hvis du samler dine indkøb en smule.

Gips til støbning
Vi kan tilbyde dig flere forskellige muligheder indenfor model gips til støbning. Forskellen på de forskellige gips mix, er selve hårdheden af gipsen, når den er færdigtørret. Alle specifikationer og blandingsforhold kan du læse på hver enkelt type gips pulver, så du er sikker på at få den helt rette modelgips til din gipsafstøbning.

Du kan finde model gips pulver i følgende posestørrelser:

1 kg
5 kg
25 kg

Der er mange som staver gips med "b" i stedet for "p", så der egentlig står gibs. Men det skal ikke skille os ad, for her på siden sælger vi modelgips i poser til både private, skoler og institutioner samt andre der har lyst til at være kreative med gipsafstøbning med gibs eller gips, som det vist rigtigt hedder :-)

Vores topsælger er helt klart 1 kg. gips fra Cera-Mix, som er en lysegrå modelgips i en lille mængde, hvor private også kan være med og komme i gang med gipsstøbning uden at skulle købe en 25 kilos sæk med hobbygips.

Gips wiki
Gips er et mineral, der findes i naturen. Den rigtige betegnelse er kalciumsulfat. Selvom gips er hvidt, så findes det naturligt som klare krystaller, der kan blive helt op til over 10 meter lange. De største gipskrystaller findes i Mexico.

Fremstilling af gips
Gips kan også fremstilles ved kalcinering, hvilket betyder at man bruger opvarmning til en høj temperatur men lige før smeltepunktet. Gips fremstilles blandt andet som et restprodukt ved rensning af røg fra forbrændingsanlæg, der indeholder svovl.