Sådan laver du et hjemmelavet fuglehus

Fuglehuse

Fuglehuse

Der er mange fordele ved at lokke flere fugle til haven. Fuglene fanger nemlig mange smådyr og insekter, som vi ikke ønsker at have i haven. Nogle fugle fanger flere tusind insektlarver for at fodre deres søde små fugleunger. Man kan også skabe endnu mere liv til haven med et insekthotel. Et insekthotel er til forskellige slags insekter, sommerfugle og andre små dyr, som kan søge skjul i insekthotellets mange forskellige rum. Det er ikke alle der ønsker at have insekter lige der hvor man skal sidde i haven, derfor kan man for eksempel placere insekthotellet bagerst i haven, hvor der er ly for blæst og regnvejr, men der må gerne være solrigt.

Fuglehus byg selv

Nyder du også at se de søde små fugle flyve rundt i haven og lytte til deres skønne fuglefløjt? Så kan du nemlig byde fuglene velkommen til haven med et fuglehus. Her kan du lægge mad ud til fuglene og de kan finde den redekasse, som de vil yngle deres unger i. Her på Grafical.dk har vi et bredt udvalg af fuglehuse, fuglebræt og insekthotel. De fuglehuse du finder her på siden, er fugle huse, som man selv kan dekorere med forskellig slags hobbyartikler. Du finder alt hvad du skal bruge til at lavet et flot fuglehus her på siden. For eksempel kan du bruge maling, tusser eller en elbrænder. Du bestemmer helt selv, hvordan dit fuglehus til haven skal se ud.

Køb fuglehus til haven

Fuglene søger i ly for vind og vejr i efteråret og om vinteren, derfor kan et fuglehus benyttes hele året rundt. Dog er det en god ide at rengøre fuglehusene når ynglesæsonen er forbi, da bunden nemlig kan rådne og så kan de søde små fugle risikere at falde ud af bunden. De fleste fugle foretrækker faktisk også en ny eller ren fuglekasse til når de skal lave et nyt kuld unger. Du finder vores udvalg af fuglehuse, fugle foderbræt, fuglekasser, redekasser og insekthotel lige her. Du kan blandt andet finde et fuglehus i træ eller en fuglekasse i papmaché. Du kan også finde et foderbræt til fugle, hvor maden kan ligge i bunden på huset. Her finder man både et lille, mellem og et stort fuglehus.

Lav et hjemmelavet fuglehus

Arbejder du i en institution eller på en skole, så er det en super god idé at lave et hjemmelavet fuglehus med børnene. Børnene kan for eksempel give det hjemmelavet fuglehus til deres forældre. Så kan børnene være med til at hænge deres fuglehus til haven ud i træet. Dermed kan de hjælpe med at lægge fuglefrø ud til fuglene, så de kan se og høre hvordan fuglene begynder at flyve rundt i haven og kvidrer. Det stimulerer blandt andet børnenes sanser, men det giver dem også læring omkring fugle og fuglearter, som kommer til haven. Børnene kan hermed snakke med deres forældre om hvad de ser og hører, og de kan snakke med vennerne i skolen om hvilke fugle der flyver rundt i deres have.
Nem hjemmelavet fuglehus

Nem hjemmelavet fuglehus

Her finder du inspiration til hvordan man kan lave et fuglehus til haven.

Klik her og se trin for trin
Dekorere insekthotel med elbrænder

Dekorere insekthotel med elbrænder

Her finder du en nem opskrift på hvordan man kan dekorere et insekthotel med en elbrænder.

Se hvordan man gør her
Fuglehus dekoreret med decoupage

Fuglehus dekoreret med decoupage

Her finder du inspiration til hvordan man kan lave fuglekasser med decoupage.

Klik her og se trin for trin
Foderhus til fuglene

Foderhus til fuglene

Lav et fuglefoderhus med dit eget personlige design ved hjælp af sort Plus Color maling, decoupage og bomuldssnøre

Find inspiration her