DIY macrame opskrifter

Macrame opskrifter

Macrame opskrifter

Er du på udkig efter opskrifter på macrame planteophæng eller macrame vægtæppe, så har vi her på Grafical.dk gjort os umage for at lave macrame opskrifter, så du både kan se hvordan du kan lave et planteophæng, smykker, eller et macrame vægophæng og samtidig kan du finde alle de produkter du skal bruge til at lave din DIY macrame opskrift.

Macramé snor

Macrama er blevet et meget populært håndarbejde og er særligt anvendelig som dekoration. Macrames passer perfekt ind i nutidens bolig eller til den moderne tøjmode. I gamle dage brugte søfolk macrame garn til at knytte dekorative omslag til skæfterne på deres knive. I dag bruger mange macrama stilen til f.eks. at lave flotte bordskånere, smukke babyslynger, lampeskærme, vægtæpper, ophæng til planter eller anden form for dekoration til hjemmet. Det er en simpel og enkel stil, der giver dit hjem et klassisk og stilrent look, samtidig med at det virker varmt og hyggeligt. Har du et sommerhus, så går den cremede farve virkelig godt til et vægtæppe, vægophæng eller drømmefanger som kan hænges i stuen eller udstuen i sommerhuset.

Historien bag macrame

Macrame blev oprindeligt opfundet af babylonierne og assyrerne i Mesopotamien og er en gammel knytteteknik. Macrame teknikken er en særlig dekorativ form for knytning der bl.a. anvendes til udsmykkede brugsgenstande. Denne gamle knyttestil var især populær i 1800-tallet i vesten og senere igen i 1970'erne, men nu har den fået en revival og macrame snor er yderst populær herhjemme.

Køb macrame snor på Grafical.dk

Her på Grafical.dk kan du købe macrame garn og andre hobbymaterialer, som du skal bruge til din opskrift. Macrame snor eller macramegarn, som det også ofte betegnes, er en mere robust form for garn end du ville bruge som f.eks. strikkegarn. Det macramé-garn du kan købe hos Grafical.dk er 3-tvundet garn af 80% genanvendt bomuld iblandet 20% polyester. Det giver et solidt materiale, som du f.eks. kan bruge til at knytte ting, der kan klare et vist slid.

Find inspiration og se vores kreative idéer på macrame opskrifter nedenfor.
Sådan lave du en macrame planteophæng

Sådan lave du en macrame planteophæng

Her finder du inspiration til hvordan man kan lave en macrame planteophæng.

Klik her og se trin for trin
Se hvordan man laver macrame vægtæppe eller ophæng

Se hvordan man laver macrame vægtæppe eller ophæng

Her finder du en nem opskrift på hvordan man kan knytte et vægophæng af macrame snor.

Se hvordan man gør her
Find opskrift på drømmefanger af macrame snor her

Find opskrift på drømmefanger af macrame snor her

Her finder du en rigtig fin opskrift på hvordan man laver en drømmefanger ud af macrama.

Klik her og se trin for trin
Inspiration til armbånd i macrames

Inspiration til armbånd i macrames

Lav dine egne veninde armbånd i macrame garn. Når først du har fanget teknikken, er det super nemt.

Find inspiration her
Se hvordan man laver macrame øreringe

Se hvordan man laver macrame øreringe

Kom godt i gang med super flotte macramé øreringe.

Find inspiration her