Sort Plastik Rulle - Bestil sorte plast ruller her

Kan man bruge en sort plastik rulle til at dække mod ukrudt?
Foto af sort plastik rulle

Kan man bruge en sort plastik rulle til at dække mod ukrudt?

Havearbejde kan være hyggeligt nogle gange, men i længden bliver det irriterende at fjerne ukrudt hele tiden.

Vi har et alternativ til dig, så du kan få mere tid til at nyde haven fra hængekøjen fremfor at luge ukrudt. Det er nemlig sort plastik i ruller.

Hvis du dækker dine bede eller køkkenhave til med sort plastfolie eller anden kraftig plast på rulle, så kan ukrudtet nemlig ikke gro. Du kan også bruge en decideret ukrudtsdug, men det er noget dyrere end en sort plastik rulle.Du kan bestille sort plastik til afdækning af dine bede og sort plastik til ukrudt lige her hos Grafical.dk

Hvilken sort plastik rulle skal jeg så vælge?


Vi har 2 typer af kraftig plast på rulle, der ikke er perforerede. Forskellen er tykkelsen på dem, hvor den ene er 0,07 mm tyk og den anden er 0,15 mm tyk. Begge er lavet af sort PE og måler 2 m x 50 m. Plastik rullen leveres hvor den er foldet 1 gang, så den måler 1 m x 50 m. Begge af disse typer kan anvendes til at dække ukrudt, så det kommer mest an på hvor tyk og hvor meget sort plastik ukrudt afdækning man har behov for.

Du kan også købe en plastik rulle sort topfolie, der er perforeret, så du kan rive stykker af i målene 130 cm x 170 cm. Der er ca. 200 ark sort plastik på en rulle.
Landmænd bruger også tit sort plastik til roekuler, som anvendes som en beskyttende afdækningsplast.  Det giver en god beskyttelse imod vind og vejr, men det kan være en god ide at holde øje med sit sort plastik til roekuler, så man undgår skader ved vanskelig vejr og vind.  Derfor kan det være en fordel at købe kraftig plast på rulle.

Du kan se og bestille alt vores plastfolie her >>

Fordele og ulemper ved sort plastik rulle kontra fibertex o.lign.

Der debateres livligt på flere have-forummer om den bedste løsning til at afdække ukrudt. Nogen mener, at det er bedst at bruge ukrudtsdug, men at det samtidig er så dyr en løsning, at de ikke vil betale for det.

Der er også nogen, der har forsøgt sig med at bruge sorte plastiksække eller affaldssække og så sprætte dem op og lægge dem på som sort plastik til afdækning. Men det er også et stort arbejde og de skal holdes fast med sten eller lignende, og de går med tiden også nemt i stykker, så du har sort plastik til ukrudt eller sort afdækningsplast til haven overalt.

Vælg en sort plastik rulle i en god kraftig kvalitet


Du skal nok være opmærksom på at købe en sort plastik rulle i en kraftig sort plast kvalitet, så afdækningsplasten kan holde til lidt mere, og så sørge for at få det lagt ned, så det ikke blafrer og slides.

Bonderøven på DR1 har flere gange brugt en sort plastik rulle til at lægge ned omkring bl.a. nyplantede hækplanter og i urtehaven. Det ser ud til, at han godt kan genbruge det sorte plastik som afdækningsplast sort flere gange.