Lav krukker i selvhærdende ler

Her kan du se hvordan du kan bruge selvhærdende ler til f.eks. at lave søde små krukker med låg. Det selvhærdende ler er super nemt at arbejde med, og er en populær aktivitet for både små og større børn. Krukkerne ved denne ide er efter tørring dekoreret med maling. Dog er der ingen grænser for, hvad vores selvhærdende ler kan bruges til at kreative projekter.
Trin 1

Trin 1

Rul den selvhærdende ler ud med en kagerulle eller ligenende. Herefter laver du selve bunden af din krukke, ved at udstikke en cirkel med f.eks. et glas, som vist på billedet. Selve krukken laves i et langt lige stykke, som skal have en længde efter diameteren på bunden.
Trin 2

Trin 2

Nu skal du begynde samling af din krukke, med de to dele du har lavet ud fra ovenstående trin.
Den runde bund placeres fladt på bordet, hvorefter du skal tage det lige stykke og samle rundt om bunden.
Trin 3

Trin 3

Når det lange stykker er kørt rundt om bunden, skal du sørge for at trykke siden let ind mod bunden, så leret samles. Selve samlingen af det lige stykke, kan du forsigtigt gnide sammen med en finger, så samlingen ikke fremstår så tydeligt.
Trin 4

Trin 4

Nu har du selve din krukke formet, og skal nu til at lave låget.
Låget laver du på samme måde som bunden, ved at trykke en rund cirkel ud i selvhærdende ler med et glas.
Dog skal lågets diameter være lidt større en bunden, for at passe til krukken. Derfor skal du efter at have lavet låget, let trykke eller gnide leret ud, så det kommer til at passe.

Du kan lave en lille kugle eller anden form og montere på oversiden af dit låg, så du har noget at tage fat i på låget, når du skal have det af og på din krukke.
Tørring

Tørring

Når din krukke er blevet som ønsket, er det nu tid til at leret skal selvhærde, før det er klar til evt. dekoration.
Tørretid ca. 1-2 døgn afhængig af tykkelsen. Hvis leret føles koldt, udskiller det stadig vand
Trin 5

Trin 5

Når din krukke er færdig med at tørre, kan du vælge at dekorere på forskellige måder. I dette ideforslag, har vi først malet krukken med en lys pastelfarve, som er vores Plus Color Akrylmaling. Herefter har malingen fået lov at tørre i omkring 15 minutter.
Trin 6

Trin 6

Efter at malingen har fået lov at tørre, er der til sidst lavet flotte guld detaljer på krukken. Hertil har vi brugt en flot guldfarve fra mærket Art Metal.

Her kan du læse mere om selvhærdende ler.