Crayon | Fedtfarver

Her finder du vores store udvalg af fedtfarver også kaldet crayon farver.  De lækre fedtfarver er perfekte tegneredskaber for især børn, men kan også give et helt specielt kunstnerisk udtryk, når de bruges af voksne. Vi udvider løbende vores sortiment af fedtfarver og crayon farver, og vi leverer naturligvis til døren, til favorable priser.

Crayon og fedtfarver i kunsten
Selvom mange i dag anser crayon og fedtfarver som et børneredskab har farverne været yderst populære blandt velansete kunstnere som f.eks. franskmændene Nicholas L'agneau og Francois Clout, der ivrigt anvendte crayon farver i deres kunstværker i det 16. og 17. århundrede.

Crayon farver til industri
Fedtfarver og crayon farver anvendes ikke kun i kunstneriske sammenhænge, men også i industrien, hvor de f.eks. bruges til at markere på kasser, metaller og lignende.

Forskellige typer crayon farver
Der findes flere forskellige typer crayon farver. Her i kategorien finder du crayons, hvor pigmentet i farvekridttet bindes af f.eks. voks eller fedt, hvorfor de også kaldes fedtfarver. Derudover findes der crayon farver, hvor der anvendes et tørt bindemiddel. Disse crayon farver kaldes også tørpastel og har deres egen varegruppe.
En tredje gruppe crayon farver er de såkaldte oliekridt, hvor pigmentet bindes af olie.

Se også vores store udvalg af Caran d'Ache fedtfarver til udsalgspriser her.