Sprit

Køb sprit online  » Denatureret sprit til rengøring  ✓ Stort udvalg i sprit ✓ Prisgaranti ✓ Alt på lager ✓ +10.000 Trustpilot anmeldelser

Køb sprit og Salmiakspiritus online

Køb sprit og salmiakspiritus på Prafical.dk og få det leveret til døren - billigt, hurtigt, sikkert og nemt. Her finder du et godt udvalg af billig sprit til husholdningsbrug og salmiakspiritus til rengøring og desinfektion. Der er naturligvis mange gode husråd og anvendelsesmuligheder der gælder både sprit og salmiakspiritus men vi har samlet nogle af vores favoritter nedenfor.

Rengøring med sprit og salmiakspiritus

I denne varegruppe finder du også vores tredobbelt salmiakspiritus der af mange anvendes i kombination med vores sprit til især rengøring af ovn, til glaslåger og vinduer samt til afvaskning inden der males.

Rens vinduer med sprit og salmiakspritius

Skal du have glasklare vinduer, der er skindende rene? Så prøv en blanding bestående af 15ml tredobbelt salmiakspiritus, et skvæt opvaskemiddel, 50 ml. husholdnings sprit og en halv liter vand. Blandingen kommes i en forstøver- eller sprayflaske.  

Fjern græspletter med sprit og salmiakspiritus

Er der kommet grimme græspletter på ungernes tøj efter leg? Du kan fjerne græspletter med en blanding bestående af 1 del salmiakspiritus, 1 del sprit og 3 dele lunkent vand. Inden du bruger blandingen på f.eks. tøj eller andre tekstiler anbefaler vi, at du først tester på et sted, der ikke er synligt. Da sprit og salmiakspiritus kan misfarve eller afblege stoffet.

Rengøring af grillrest med salmiakspiritus

Er risten på din grill eller i din ovn blevet beskidt? Kom risten i en plasticpose og hæld salmiakspiritus i en kop, som du sætter ned i posen. Luk posen og vent. Efter et par timer kan du rengøre risten med varmt vand.

Brug sprit til at fjerne blækpletter

Har du f.eks. haft en kuglepen i en brystlomme, der har lækket, så kan du bruge sprit til at fjerne pletten med. Anvend så lidt sprit som det er muligt og gnid på pletten til den er tør. Sørg for, at der ligger et stykke stof under, der kan suge.

Vidste du, at du kan bruge sprit når du bygger hus?

Hvis du tilsætter 3 liter 93% husholdnings sprit til en balje mørtel (85 liter), så sænkes mørtlens frysepunkt til -5 grader celsius. Perfekt hvis du arbejder om vinteren.  

Gør klar til maling med salmiakspiritus

Inden du skal male dine vægge, er det en fordel først at vaske dem med en blanding af vand og salmiakspiritus. Bland 2 spsk. salmiakspiritus med 5 liter vand og vask væggene. Når væggene er vasket skal du skylle efter med rent vand. Du kan også bruge denne blanding til almindelig rengøring og vinduespudsning.  

Lusekur med sprit

Er der lidt mere kriblen og krablen end godt er i børnenes hovedbund? Så lyder et gammelt husråd, at man kan bruge sprit mod lus. Sprit er dog ikke særlig godt for huden, og mange vælger derfor at blande det med vand eller eddike (der også anbefales i mange husråd). Vi anbefaler at du tager et bad efter denne behandling. Og foreslår altid, at du bruger en godkendt lusekur som førstevalg.

Huskeråd når du arbejder med sprit

Når du bruger sprit til rengøring og desinfektion, er det altid en god idé at huske disse råd:
1. BÆR ALTID HANDSKER, NÅR DU ARBEJDER MED SPRIT.
2. ARBEJD ALTID I GODT VENTILEREDE RUM ELLER UDENDØRS, NÅR DU BRUGER SPRIT.
3. HUSK AT SPRIT ER BRANDFARLIGT!

Kan man lave sin egen håndsprit med husholdnings sprit?

Vi bliver ofte spurgt, om man kan bruges vores sprit til at lave sin egen hånd sprit. Og ja. Det kan man godt. Men vi anbefaler altid, at man køber håndsprit fra en godkendt producent. Men hvis du foretrækker at lave din egen desinficerende sprit til hænderne, så tag et kig på vores guide: Lav din egen håndsprit