Isopropylalkohol

Isopropylalkohol leveret direkte til din adresse ✓ Stort udvalg af isopropanol ✓ Hurtig levering af isopropyl alkohol ✓ +10.000 Trustpilot anmeldelser
Isopropylalkohol 99% opløsningmiddel - 5l
Før DKK 1.179,00
Fra DKK 1.061,10 pr. Flaske
Skaffevare

Forventet: 12-12-2022

Desinfektion IPA Novadan Sprit 70%  1 liter
2 anmeldelser
På lager - Levering 1-3 hverdage

Isopropylalkohol - Køb isopropanol online

Isopropylalkohol kan du bruge til desinfektion. isopropyl alcohol er især velegnet til overfladedesinfektion af overflader såsom dørhåndtag, borde, sanitet på toiletter samt andre kontaktpunkter, som bliver berørt dagligt af mange mennesker. isopropylalkohol kan også anvendes til afspritning af maskiner og instrumenter, der kommer i kontakt med fødevarer. Derudover er isopropylalkohol også velegnet til affedtning af diverse lakerede overflader og glas samt til fjernelse af tuschpletter.

Hvad er isopropylalkohol 99?

Isopropanol er en slags alkohol. Isopropylalkohol er meget brandfarligt, og kan ved gentagen eller langvarig påvirkning såsom indånding af dampe eller ved hudkontakt give skader på centralnervesystemet. Mange kender også isopropylalkohol som kaburatorsprit eller isopropanol. Hvis du har elektriske apparater, der har været udsat for fugtskader, kan man med fordel bruge isopropylalkohol som kontaktrens. Er du computernørd og skal have udskiftet din CPU/processor? Så ved du måske også, at isopropylalkohol er særdeles effektivt til at fjerne den gamle kølepasta, så du kan tilføje noget nyt.

Isopropylalkohol fordamper hurtigt

IPA sprit 70% fordamper hurtigt, hvilket er en god ting, idet det gør isopropylalkohol særligt velegnet til at desinficerer overflader, som så hurtigt bliver tørre igen. Det kan være i et fitness center, hvor der står en person og venter på at skulle bruge en fitness maskine, og så er det ikke særlig smart, hvis maskinen er våd med isopropanol i lang tid efter desinfektion.

Isopropylalkohol og Corona virus samt Covid-19

Det er internationalt anerkendt, at alkohol i koncentration på 70-85% v/v (63-80% w/w) og klor (hypoklorit/hypoklorsyre) i koncentration på 1000 ppm (0,1%) vil have tilstrækkelig effekt over for coronavirus (SARS-CoV-2). Ref. Statens Serum Institut Læs mere om rengøring og desinfektion ifm. Covid-19 på Statens Serum Instituts hjemmeside. Derfor kan isopropanol være et oplagt valg til desinficering.

Isopropylalkohol 5l som flydende eller spritservietter

Du kan købe isopropyl alkohol som spritservietter og desinfektionsservietter eller flydende væske i beholdere fra 250 ml, 1 liter, isopropylalkohol 5 liter og op til 20 liters dunke.

Fremstil din egen sprinklervæske med isopropylalkohol

Med isopropylalkohol har du faktisk mulighed for at fremstille din egen sprinklervækse, billigt og nemt. Alt du skal bruge er 1l isopropylalkohol, 4l demineraliseret vand, 1 spiseske opvaskemiddel, 1 spiseske salmiakspiritus 8% og et strint af citronsyre. Sørg altid for at gøre dette udenfor, da det ikke er særligt sundt at indånde dampene fra isopropanol og salmiakspiritus. Fremgangsmåden er som følger:

- Du starter med at blande isopropylalkohol, demineraliseret vand, salmiakspiritus og citronsyren sammen og rør det derefter forsigtigt sammen.
- Når isopropylalkohol og resten er rørt godt rundt tilføjer du til sidst dit opvaskemiddel. Tilføj evt. lidt af gangen, så der ikke kommer for meget skum.

Din blanding er nu klar (holder sig frostfri ned til ca. 10 graders frost). Bemærk, at blandingen med isopropyl alcohol kan være skadelig på nogle typer af autolak. Hvis du gerne vil frostsikre din sprinklervæske yderligere, kan man øge mængden af isopropylalkohol i blandingen. BEMÆRK: Blandingen med isopropanol kan være skadelig på nogle typer af autolak. Prøv dig derfor altid forsigtigt frem, når du skal lave din egen sprinklervæske af isopropylalkohol.

Har du flere spørgsmål omkring isopropanol, er du velkommen til at skrive til vores kundeservice og du kan også stille spørgsmål til de enkelte isopropylalkohol produkter nederst på hver vare.