Isopropylalkohol

Isopropylalkohol leveret direkte til din adresse ✓ Stort udvalg af isopropanol ✓ Hurtig levering af isopropyl alkohol ✓ +10.000 Trustpilot anmeldelser

Isopropylalkohol » Køb isopropanol online på Grafical.dk

Isopropylalkohol kan du bruge til desinfektion. Isopropyl alcohol er især velegnet til overfladedesinfektion af overflader såsom dørhåndtag, borde, sanitet på toiletter samt andre kontaktpunkter, som bliver berørt dagligt af mange mennesker. isopropylalkohol kan også anvendes til afspritning af maskiner og instrumenter, der kommer i kontakt med fødevarer. Derudover er isopropylalkohol også velegnet til affedtning af diverse lakerede overflader og glas samt til fjernelse af tuschpletter.

Hvad er isopropylalkohol 99?

Isopropanol er en slags alkohol. Isopropylalkohol er meget brandfarligt, og kan ved gentagen eller langvarig påvirkning såsom indånding af dampe eller ved hudkontakt give skader på centralnervesystemet. Mange kender også isopropylalkohol som kaburatorsprit eller isopropanol. Hvis du har elektriske apparater, der har været udsat for fugtskader, kan man med fordel bruge isopropylalkohol som kontaktrens. Er du computernørd og skal have udskiftet din CPU/processor? Så ved du måske også, at isopropylalkohol er særdeles effektivt til at fjerne den gamle kølepasta, så du kan tilføje noget nyt. Derfor er det meget smart med isopropyl alkohol.

Isopropylalkohol fordamper hurtigt

IPA sprit 70% fordamper hurtigt, hvilket er en god ting, idet det gør isopropylalkohol særligt velegnet til at desinficerer overflader, som så hurtigt bliver tørre igen. Det kan være i et fitness center, hvor der står en person og venter på at skulle bruge en fitness maskine, og så er det ikke særlig smart, hvis maskinen er våd med isopropanol i lang tid efter desinfektion. Derfor er isopropyl alkohol også oplagt her.

Isopropylalkohol og Corona virus samt Covid-19

Det er internationalt anerkendt, at alkohol i koncentration på 70-85% v/v (63-80% w/w) og klor (hypoklorit/hypoklorsyre) i koncentration på 1000 ppm (0,1%) vil have tilstrækkelig effekt over for coronavirus (SARS-CoV-2). Ref. Statens Serum Institut Læs mere om rengøring og desinfektion ifm. Covid-19 på Statens Serum Instituts hjemmeside. Derfor kan isopropanol være et oplagt valg til desinficering.

Isopropylalkohol 5l som flydende eller spritservietter

Du kan købe isopropyl alkohol som spritservietter og desinfektionsservietter eller flydende væske i beholdere fra 250 ml, 1 liter, isopropylalkohol 5 liter og op til 20 liters dunke.

Fremstil din egen sprinklervæske med isopropylalkohol

Med isopropylalkohol har du faktisk mulighed for at fremstille din egen sprinklervækse, billigt og nemt. Alt du skal bruge er 1l isopropylalkohol, 4l demineraliseret vand, 1 spiseske opvaskemiddel, 1 spiseske salmiakspiritus 8% og et strint af citronsyre. Sørg altid for at gøre dette udenfor, da det ikke er særligt sundt at indånde dampene fra isopropanol og salmiakspiritus. Fremgangsmåden er som følger:

- Du starter med at blande isopropylalkohol, demineraliseret vand, salmiakspiritus og citronsyren sammen og rør det derefter forsigtigt sammen.
- Når isopropylalkohol og resten er rørt godt rundt tilføjer du til sidst dit opvaskemiddel. Tilføj evt. lidt af gangen, så der ikke kommer for meget skum.

Din blanding med isopropyl alkohol er nu klar (holder sig frostfri ned til ca. 10 graders frost). Bemærk, at blandingen med isopropyl alcohol kan være skadelig på nogle typer af autolak. Hvis du gerne vil frostsikre din sprinklervæske yderligere, kan man øge mængden af isopropylalkohol i blandingen. BEMÆRK: Blandingen med isopropanol kan være skadelig på nogle typer af autolak. Prøv dig derfor altid forsigtigt frem, når du skal lave din egen sprinklervæske af isopropylalkohol.

Har du flere spørgsmål omkring isopropanol, er du velkommen til at skrive til vores kundeservice og du kan også stille spørgsmål til de enkelte isopropylalkohol produkter nederst på hver vare.

Isopropylalkohol og hobbyprojekter

Der er mange måder at anvende isopropylalkohol på i dine hobbyprojekter. Inden vi går i gang med at beskrive dem, vil vi dog gerne minde dig om, at det er en god idé at bruge handsker og også gerne en form for åndedrætsværn, når du arbejder med isopropylalkohol og andre kemikalier. Du kan også med fordel arbejde i velventilerede lokaler.

Der er utroligt mange måder du kan bruge isopropylalkohol eller isopropyl alcohol i forbindelse med dine hobbyprojekter. F.eks. til rengøring, hvis du har arbejdet med resin. Her er IPA et godt redskab til at rense overflader, der er kommet i kontakt med resin og alle de redskaber og forme du måtte have brugt.

Vi har også hørt fra kunder, der f.eks. har brugt isopropylalkohol til at lave modellandskaber. Her kan det være en god idé at forsegle sit landskab med PVA-lim (hvid hobbylim). Dette gøres normalt ved at spraye PVA-lim opløst i vand ud over landskabet. Men for at sikre at den fortyndede lim siver ned i alle krinkelkroge, er det vigtigt at man først har gjort alle overflader våde med et lag isopropylalkohol - f.eks. spredt med en forstøver. Herefter kan man spraye limopløsningen på. Den påførte isopropylalkohol vil herefter fordampe og vandet lige så med tiden, så kun limen forbliver og forsegler modellandskabet. Samme metode kan bruges til f.eks. at sikre at glimmer og andre løse dekorationsemner kommer til at sidde forsvarligt fast på forskellige overfalder.

Inden du bruger denne metode, er det naturligvis vigtigt, at du kontrollerer at materialerne du arbejder med ikke tager skade af isopropylalkohol. Visse former for skum kan f.eks. smelte, hvis de kommer i kontakt med isopropylalkohol.

Hvor kan jeg købe isopropanol, og hvad skal jeg være opmærksom på ved isopropanol køb?

Isopropanol, også kendt som isopropylalkohol, kan købes i flere forskellige butikker og online platforme, herunder apoteker, butikker med teknisk eller laboratorieudstyr, samt på webshops, der specialiserer sig i rengørings- og desinfektionsmidler såsom Grafical.dk. Når du foretager et isopropanol køb, er det vigtigt at være opmærksom på koncentrationen, da den ofte findes i varierende styrker, typisk fra 70% til 99%. En højere procentdel betyder stærkere desinficerende egenskaber, men også øget risiko for irritation og behov for sikkerhedsforanstaltninger ved brug. Overvej desuden formålet med isopropanol købet, da forskellige anvendelser kræver forskellige koncentrationer. For eksempel bruges en lavere koncentration (70%) ofte til desinficering, mens en højere koncentration (90% eller mere) kan være nødvendig til tekniske eller industrielle formål. Sørg også for at tjekke produktets renhed og om der er tilsat andre kemikalier, som kan påvirke dets anvendelighed til dit specifikke formål. Husk altid at læse og følge sikkerhedsanvisningerne for håndtering og opbevaring af isopropanol, da det er en brandfarlig og potentiel skadelig væske.