Porcelænstusser | Porcelænstusch

Porcelænstusser - Se det store porcelænstusch udvalg ✓ Hurtig levering ✓ Lave priser ✓ +10.000 Trustpilot anmeldelser

Porcelænstusser - Køb billige porcelænstuscher online

Stort udvalg i porcelænstusser til billige priser, vi har altid mange gode tilbud på porcelænstusch i forskellige farver både heldækkende porcelænstusser, semi dækkende, porcelænstusch med glitter og kontur tuscher til porcelæn. Du kan købe alt i tusch til glas og porcelæn på vores brugervenlige webshop. Vi har prisgaranti på stort set alle vores varer, hurtig levering, lav fragt og ikke mindst god kundeservice.
Glas og porcelænstusch er typisk en vandbaseret, lugtfri, permanent glas- og porcelænsmaling på tusch til keramik, glas, porcelæn og metal.

Kan børn arbejde med porcelænstusser?

Selvfølgelig kan de det. Hvis du gerne vil have dine børn til at lave andre kreative hobbyaktiviteter og måske bruge lidt mindre tid på computer og ipad, så kunne porcelænstusser være en rigtig god idé. Men du skal nok hjælpe dem omkring hærdning i ovn, hvis børnene ikke er så gamle. Maling og tegning med porcelænstusch kan børn sagtens være med til.

Hvad bruger man porcelænstusch til?

Porcelænstusser kan bruges på alle former for porcelæn og glas. Har du et favoritkrus eller en serie af porcelæn som du er vild med formen af, men gerne vil give en personlig dekoration, så er porcelænstusser det perfekte værktøj for dig.
Hvis du savner inspiration til emner du kan dekorere har vi et stort udvalg af porcelænsartikler og glasartikler du kan vælge imellem her på shoppen.

Vælg den rette porcelænstusch til dit projekt

Vi har et kæmpe udvalg af forskellige typer porcelænstusser. Først og fremmest findes der mange forskellige farver, men der er også porcelænstusser til forskellige formål:

Dækkende porcelænstusser

Denne type tusser er fuldt dækkende, og kan f.eks. bruges til at farvelægge eller optegne former og lignende.

Semidækkende porcelænstusser

Disse tusser er ikke fuldkommen dækkende. Det vil sige, at du kan se igennem dem. Denne type porcelænstusch er velegnet til f.eks. glas, der skal kunne ses igennem, eller lamper af porcelæn, hvor farven skal tillade lys at slippe igennem.

Porcelænstusser med glitter

Giv dine porcelæns- og glasartikler et ekstra pift med disse tusser, hvis maling har indlagt glitter.

Porcelænstusser til kontur

En kontur-porcelænstusch har en tyndere streg end andre porcelænstusser, og er perfekt til at tegne konturer.

Hvordan bruger man porcelænstusser?

Her kan de se en udførlig Step-by-step guide til brug af porcelænstusser.

1. Inden du maler det, er det vigtigt at du vasker og tørrer dit porcelæn grundigt.
2. Det er en god ide at ryste din porcelænstusch godt inden du bruger den, på den måde vil  det få blækket til at flyde bedre.
3. Inden du begynder at tegne, bør du trykke spidsen af din porcelænstusch forsigtet mod et stykke papir, indtil malingen har spredt sig til spidsen af tussen.
4. Du kan klippe former og mønstre i papir eller pap og montere det med dobbeltklæbende tape (den slags der ikke efterlader mærker) på det objekt du skal dekorere. På den måde kan du kopiere det samme design på flere dekorationsemner.
5. Pres ikke for hårdt med din porcelænstusch, mens du tegner/maler, da der så kan opstå klumper af maling.
6. Du kan rette fejl med en klud (stof er bedst) så længe farven fra din porcelænstusch stadig er våd.
7. Det tager normalt nogle minutter før malingen tørrer og derefter 24 timer, før farven er fuldkommen hærdet.
8. Efter tørring i 24 timer hærdes emnet i almindelig ovn i 40 min ved 160 grader C. Vi anbefaler, at du altid kontrollerer på din porcelænstusch, for at se nærmere detaljer om bagning og brug.

BEMÆRK: Når du anvender en porcelænstusch så er det vigtigt altid at sætte hætten på igen straks efter brug, selvom du bare tager en kort pause. Dette forhindrer blækket i at tørre ud, og dine porcelænstuscher vil derfor holde meget længere.  

Hvis du ikke bryder dig om at handle online, kan du også købe porcelænstusser i forretninger såsom Ikea, Bilka og Panduro. Vi håber dog at du vil kigge på de mange gode tilbud vi har på porcelænstusch her på Grafical.dk.

Kan posca tusser bruges på porcelæn?

Ja, du kan bruge Posca tusser til porcelæn. Du kan faktisk bruge langt de fleste Posca tusser til porcelæn. Posca har selv givet en god guide til hvad du skal gøre, når du anvender Posca tusser på Porcelæn. Bemærk at der er forskel i behandlingen alt efter om det er keramik eller porcelæn der arbejdes med.  

"Når kreationen er færdig og tør, kan du fiksere den. Hvis underlaget er behandlet keramik, kan du fiksere kreationen, som ikke må bruges til at spise eller drikke, med en vandbaseret spraylak ved at spraye i en afstand af 30 cm med små cirkelbevægelser. Hvis underlaget er rå keramik, kan du sætte din kreation ind i ovnen: sørg for en langsom bagning op til 220°, stands dernæst ovnen og lad temperaturen falde, indtil genstanden er kold og du kan tage den ud. Brug samme fremgangsmåde for at fiksere porcelæn, men ved en temperatur på 160° i højst 45 min. For at give en optimal levetid til dine kreation, som ikke må bruges til at spise eller drikke, kan du påføre en vandbaseret lak eller en limlak. Dernæst må du kun vaske den i koldt vand".

På samme vis kan du også bruge flere typer Edding porcelænstusser.