Pergamentpapir

Pergamentpapir bliver også kaldt vellumpapir, og det er en unik type papir, der kan bruges til både kunst og hobby projekter. Pergamentpapir er glat, delikat papir, som man kan se igennem. Det findes i mange  flotte farver og mønstre. Pergamentpapir er et alsidigt papir og har utallige anvendelser inden for papirkunst og design. Riv, klip, tegn og mal der er uanede muligheder for at skabe noget unikt med dette lækre pergament papir.

Hvad er pergamentpapir?
Pergamentpapir er et fint, gennemsigtigt stykke papir, som i gamle dage blev fremstillet af tyndt stykke kalvehud, som blev strukket ud over en træramme. I dag bliver pergamentpapir for det meste fremstillet af cellulosefibre, som består af planter og træer.

Vellumpapir har en super glat, næsten plastlignende finish. Det er delikat, men alligevel holdbart, og man både skrive, klippe og lime på det. Pergamentpapir / vellumpapir minder lidt om "frosted" glas som mange måske har set før. Det er ikke glasklart, men bestemt en smule transparent.

Det er populært at bruge til foto albums, scrapbooking, indpakning, lykønsknings kort og meget mere.

Her på siden kan du se vores udvalg af pergamentpapir, og de findes i en mange flotte farver.
Vi forhandler også en lang række andre spændende papirvarer til rigtige gode priser, og ikke mindst hurtig levering lige til døren.