Klistermærker

Køb klistermærker online hos Grafical og få dem leveret lige til døren - billigt, hurtigt og nemt.

Alt i klistermærker

Kæmpe udvalg af klistermærker og stickers til billige priser. Vælg mellem klistermærker med mange forskellige motiver. Grafical.dk har også andre labels og etiketter, kuverter og kalendere med motiver.

Hvad er klistermærker?

Hvis du siger klistermærker til de yngste i dag vil de måske ikke lige helt forstå hvad du taler om. Det samme med klisterpapir. Hvad er det?
I dag hedder det labels i stedet for klistermærker og tape i stedet for klisterpapir. Underligt! Men det er bare mit syn på sagen og hvad jeg hører i hverdagen. I vores sortiment har vi altså både en varegruppe som hedder klistermærker men også en der hedder labels. Så er man ligesom dækket ind om man bruger ordet klistermærker eller labels.

Hvordan fjerner man klistermærker?

Selv det flotteste klistermærke må fra tid til anden udskiftes. Men det kan være svært at fjerne klistermærker, hvis de sidder godt fast. Og hvordan undgår man at lave pletter hvis ungerne har sat klistermærker på vægge og møbler? Her er fire gode råd til hvordan du kan fjerne klistermærker uden at sætte mærker.

1: Fjern klistermærker med et strygejern
Du kan faktisk stryge klistermærker af ved hjælp af et strygejern. Det kræver dog, at de sidder på en plan overflade hvor du kan komme til med strygejernet. Først lægger du et vådt viskestykke eller klæde hen over klistermærket eller klistermærkerne. Derefter stryger du over klædet og det genstridige klistermærke. Når du kører frem og tilbage med strygejernet vil det opløse limen i klistermærket, så du efterfølgende kan pille det af med fingrene. Tør efter med rensebenzin eller husholdningssprit.

2: Fjern klistermærker med en hårtørrer
En af de mest brugte metoder til at fjerne klistermærker er ved brug af en hårtørrer. Hold din hårtørrer ca. 5 centimeter over det genstridige klistermærke, og kør den på lav eller middel varme. Du bør først sikre dig, at det område klistermærket sidder på kan tåle varmen. Efter 10-20 sekunders behandling med hårtørreren burde klistermærket begynde at løsne sig, Rens efter med rensebenzin eller husholdningssprit.

3: Fjern klistermærker med olivenolie
Er der lidt olivenolie tilbage fra madlavningen? så kan du bruge det til at fjerne uønskede klistermærker. Denne metode er særligt brugbar, hvis dit klistermærke sidder på en overflade hvor du ikke kan komme til med f.eks. hårtørrer eller strygejern. Du skal blot gnubbe uønskede klistermærker med en klud væddet i olivenolie, og så vil de efter lidt tid løsne sig. Bemærk dog, at olivenolien kan sætte mærker på visse overflader.

4: Fjern klistermærker med eddike
I stedet for olivenolie kan du også bruge eddike til at opløse klistermærkets klister. Kom eddike på en klud og gnid hen over de klistermærker der skal fjernes. Efter få minutter bør du kunne trække klistermærkerne af uden problemer.

Søger du advarsels-klistermærker?

Klistermærker kan være et krav i forskellige afdelinger rundt om i virksomhederne. Der kan være farlige væsker hvor man måske skal bruge beskyttelsesbriller eller f.eks. handsker for ikke at få huden i kontakt med væsken. Denne slags klistermærker finder du ikke i denne kategori men i stedet under vores udvalg af piktogrammer. Her finder du alt hvad du behøver af klistermærker til at markere farligt affald, eller f.eks. forsendelser med glas, så fragtmanden kan se at pakken skal behandles forsigtigt. Hvis du klæber sådan et klistermærke uden på kassen har du en noget større chance for at dine glas kommer sikkert frem til modtageren.  

Klistermærker FAQ

Nedenfor ses spørgsmål og svar på klistermærker som andre også har haft.

Hvordan fjerner man klistermærker?

Prøv altid at fjern så meget af klistermærket med en kniv eller glasskraber. Sidder der stadig lidt lim og papir, kan man bruge en fugtig klud til at opløse dette. Hvis limresterne forbliver på overfladen kan lugtfri petroleum, rensebenzin, glasrens og eddike være en mulighed.

Hvordan får man klistermærker af glas?

Du kan fjerne klistermærker fra glas og vinduer ved at bruge glasrens. Hvis glasrensen ikke kan fjerne limresterne, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at bruge eddike.

Hvordan får man klistermærker af?

Klistermærker fjernes fra overfladen ved at tage fat i en af hjørnerne og derefter trække mærket af. Har klistermærket sat længe, kan der dog efterlade limrester på overfladen.

Hvordan laver man klistermærker?

Klistermærker laves ved, at man printer sin motiver på en printer, der printer på folieruller. Dernæst kan mærkerne lamineres. Efter lamineringen bliver klistermærkerne skåret ud i enten ark med flere klistermærker på eller enkeltvis.

Hvor køber man klistermærker?

På Grafical.dk har vi et kæmpe udvalg af klistermærker og stickers. Klik dig ind og se vores mange forskellige produkter. Vi har blandt andet klistermærker med dyr, blomster, smileys og klistermærker til fødselsdage og jul.

Hvor kan man købe smiley klistermærker?

Klistermærker med smileys og emojis kan du finde på Grafical.dk. Vi har klistermærker med de mest populære smileys, som man kender det fra sin smartphone.

Hvad kan man sætte klistermærker på?

Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Der er nærmest uendelig mange muligheder, men sørg dog for at sætte klistermærker på stedet, hvor de kan ses. Mange børn synes det er sjovt at sætte klistermærker på papir, pap, karton og lignende. Men det er ofte også et hit, hvis de får lov til at sætte klistermærker på armen. Hvis du kan lave klistermærker med print, er det en god idé at sætte klistermærker med navn på madkasser og overtøj, når børnene går i børnehave og skole.