Bogbind

Køb bogbind online - Se det store udvalg af bogomslag selvklæbende her ✓ Hurtig levering ✓ Tilbudspriser ✓ +10.000 anmeldelser på Trustpilot
Bogtape 3M Scotch 845 38mmx14m
1 anmeldelser
På lager - Levering 1-3 hverdage

Bogbind - Stort udvalg af selvklæbende bogomslag

Køb bogbind på Grafical.dk og få det leveret til din dør. Vi har et stort udvalg af selvklæbende bogbind til indpakning og beskyttelse af dine bøger.

Trin for trin guide til brug af bogbind

Du kan følge denne guide til at indpakke og beskytte dine bøger med bogbind af enten papir eller selvklæbende folie.

1. Læg bogen oven på bogbindet (hvis det er selvklæbende bogbind, så sørg for, at det beskyttende papir endnu sidder på bogbindet. Udklip et stykke bogbind, så det er ca. 5 cm større end bogen hele vejen rundt om bogen.
2. Klip små snit på hver side af ryggens bredde (både øverst og nederst), så de danner små flapper flapper. Fjern bogen og buk flappen for enden af de to snit.
3. Buk hjørnerne af dit bogbind på hver side af flappen (både øverst og nederst) diagonalt. Fold derefter dit bogbind papir omkring bogen, mens du undgår at det kommer i kontakt med siderne i bogen.
4. Saml bogen og stram dit bogbind til på både for- og bagside af bogen.
5. Fold nu dit bogbind ned over bogens omslag i begge sider. Åbn herefter bogen.
6. Hvert hjørne at dit bogbind, der netop er foldet, bukkes ind diagonalt (fra foldelinjen). Sæt evt. et stykke klart tape for at fæstne. OBS! Undgå tape på bogen. Ellers går ideen med at beskytte den tabt.
7. Du kan evt. forstærke dit bogbind i hjørnerne - eller pynte det yderligere - med brug af masking tape

Beskyt dine børns skolebøger med bogbind

Bogbind i form af papir eller bogplast er en populær måde at beskytte skolebøger på, da det giver en stærk og holdbar beskyttelse mod slid og skader. For at binde en skolebog med bogplast, skal du skære en passende størrelse bogplast og derefter forsigtigt folde bogplasten om bogen. Sørg for at glatte ud eventuelle bobler og rynker, så bogplasten sidder tæt om bogen. Brug en saks eller en kniv til at trimme eventuelle overskydende bogplast ved bogen, og fold derefter overflødig bogplast om bogen og fastgør den med tape eller klæbende etiketter. Bogbind af skolebøger med bogplast er en stærk og holdbar løsning, og det er nemt at fjerne bogplasten, hvis det er nødvendigt. Bogplast fås i forskellige farver og mønstre, så du kan tilpasse det til din personlige stil og smag. Det er også vigtigt at opbevare skolebøger, der er indbundet med bogplast, på en tør og kølig placering for at forlænge deres levetid. Bogbind af skolebøger med bogplast er en god måde at beskytte dine bøger på og sikre, at de holder i lang tid.

Bogbind FAQ

Vi får ofte spørgsmål om forskellige typer bogbind og teknikker til bogindbinding fra vores kunder. Nedenfor har vi samlet nogle af de oftest stillede bogbind spørgsmål. Skulle du sidde med et spørgsmål om bogbind (eller et af vore mange andre produkter), som du ikke lige kan finde svar på nedenfor. Så er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte vores hjælpsomme og dygtige kundeservicemedarbejdere.

Hvordan binder man en skolebog med plastfolie?

Bogbind af skolebøger med plastfolie er en nem og billig måde at beskytte bøgerne mod slid og skader. For at indbinde en skolebog med plastfolie skal du skære en passende størrelse plastfolie og derefter forsigtigt folde folien om bogen. Sørg for at glatte ud eventuelle bobler og rynker, så folien sidder tæt om bogen. Brug en saks eller en kniv til at trimme eventuelle overskydende plastfolie ved bogen, og fold derefter overflødig folie om bogen og fastgør den med tape eller klæbende etiketter. Bogbind med plastfolie giver en stærk og holdbar beskyttelse, og det er nemt at tage af igen, hvis det er nødvendigt.

Hvordan fjerner man en selvklæbende bogomslag fra en skolebog?

Hvis du vil fjerne et selvklæbende bogomslag fra en skolebog, kan du bruge en hårtørrer eller varmt vand for at blødgøre limen. Varm limen op med en hårtørrer i et par minutter eller dup forsigtigt bogomslaget med varmt vand, indtil limen er blød. Vær meget forsigtig med, ikke at fugte selve bogen. Skær herefter forsigtigt i limen langs kanten af bogen med en kniv eller saks, og løsn derefter bogomslaget forsigtigt fra bogen. Sørg for at fjerne al lim fra bogen ved at gnide forsigtigt med fingrene eller bruge en fugtig klud med lidt sæbe. Bogbind af skolebøger med selvklæbende bogomslag er en hurtig og nem måde at beskytte bøgerne mod skader, men limen kan efterlade rester og beskadige bøgerne, hvis de fjernes forkert.

Hvordan tilpasser man selvklæbende bogomslag og bogbind til forskellige størrelser af skolebøger?

For at tilpasse et selvklæbende bogomslag til en skolebog skal du måle størrelsen på bogen og derefter skære bogomslaget til den passende størrelse. Brug en lineal eller et målebånd for at måle bredden og højden på bogen, og tilføj et par centimeter på hver side for at give plads til at folde bogomslaget om bogen. Brug en saks eller en kniv til at skære bogomslaget til den ønskede størrelse, og sørg for at det er lige på alle sider. Påfør derefter bogomslaget på bogen og glat ud eventuelle bobler eller rynker. Bogbind papir med selvklæbende bogomslag er en nem og praktisk måde at beskytte dine skolebøger på, og det er nemt at tilpasse bogomslaget til forskellige størrelser.

Hvordan forhindrer man bobler og rynker i selvklæbende bogbind på en skolebog?

For at undgå bobler og rynker i plastfolie bogbind, når man indbinder en skolebog, skal man tage sig tid til at folde bogbind folien om bogen meget forsigtigt. Start med at skære en passende størrelse plastfolie og læg bogen midt på folien, så der er nok folie til at dække bogen på alle sider. Fold derefter plastfolien om bogen forsigtigt, mens du sørger for at holde dit bogbind stramt, til bogen, så der ikke fanges luft under den. Lad kun et lille stykke bogbind få kontakt med bogen ad gangen. På den måde er det nemmere at presse eventuelle luftbobler ud. Sørg for at glatte folien ud og fjerne eventuelle bobler eller rynker, mens du folder bogbind folien om bogen. Hvis der stadig er bobler eller rynker tilbage under dit bogbind, kan du efterfølgende forsøge at glatte dem ud med en tør klud eller en plastikskraber. Store bobler kan eventuelt fjernes ved at prikke et lille hul med en fin nål i boblen, og derefter presse på dit bogbind omkring hullet indtil luften siver ud.  

Hvad er fordelene og ulemperne ved at bruge plastfolie og bogplast som bogbind i forhold til andre metoder til indbinding

En af fordelene ved at binde skolebøger med plastfolie bogbind eller bogplast bogbind er, at det er en hurtig og nem måde at beskytte bøgerne mod slid og skader. Denne type bogbind er også relativt billig. En anden fordel er, at det er nemt at fjerne plastfolie eller bogplast, hvis du ønsker at ændre det eller tage det af igen. Ulempen ved at binde skolebøger med plastfolie eller bogplast er, at det kan være svært at opnå et professionelt og æstetisk tiltalende resultat. Plastfolie og bogplast kan også beskadige bøgerne, hvis det påføres forkert eller fjernes forkert. Der er også andre metoder til indbinding af skolebøger, som f.eks. spiralbinding eller indbinding med stof eller papir, som kan give et mere poleret og professionelt resultat.