Skumpensler og duppesvampe

Strukturpensler af mosgummi med forskellige 'børster' og fleksibelt plastskaft. Fingerdutter med top af skumgummi og plastskaft. Lette skumsvampepensler med tyndt plastskaft. Trekantede, hvide skumsvampe. Ja, vi har alt i skumpensler og duppesvampe. Rigtig mange malere bruger duppeteknikken på deres malerier. Det er en smart teknik der giver et flot eksklusivt look til maleriet.  

Når man dupper malingen på med duppesvampe kommer malingen til at sidde i små klumper og dækker ikke altid alt det hvide papir. Så hvis du ønsker at bruge duppesvampe teknikken er det super fedt hvis man gør det oven på den allerede tørre maling der er malet på i forvejen. At duppe maling på giver også et mat look til maleriet, hvilket kan være super fedt på nogen malerier.

Skumsvampe mener nogen er nemmere at bruge end duppesvampe, da de har et skaft man kan holde ved, så bliver fingrene ikke malet helt til.

Der er rigtig mange teknikker at male på man kan f.eks. også bruge spartler til at male på sit maleri. Med spartler trækker man malingen ud på maleriet, hvilket giver et meget flot udseende. Spartlen gør at alt på dit maleri ikke er super skarp, men spatlen gør at du let kan blande farver på dit billede, det giver nogen flotte kontraster i dit maleri.

Teknikker er der nok af, en du helt sikkert kender er den klassiske pensel. Vi har et stort udvalg af mange forskellige pensler, både skolepensler, hobbypensler, kunstnerpensler og mange flere. Der er pensler til alle formål og i alle kvaliteter. At bruge en pensel til at male med er den mest kendte og brugte teknik. Det er en god teknik, men det kan også være godt at prøve andre teknikker indimellem.

Mangler du inspiration til teknikkerne? Så har vi en trin for trin guide til hvordan du kan lave et super flot maleri, der er i guiden brugt mange forskellige teknikker. Så er der lidt at øve sig på.