Filtenåle

Filtenåle er specielle nåle der anvendes til nålefiltning. De bliver også kaldt "Felting Needles" på engelsk. Filtenåle har små modhager i enden, så når de stikkes igennem uld, fanger man uldfibere og skubber dem sammen. Jo flere du stikker, jo flere uldfibre sættes langsomt sammen til en fast filt.  Filtenåle er ret delikate og kan godt knække hvis de anvendes forkert. Sørg for at du stikker nålen ind og ud i samme vinkel og undgå at vride eller bøje filtnålen. Hvis nålen ikke let går ind i ulden, må du ikke tvinge den. Så kan man overveje at skifte til en finere nål. Husk også at filtenåle er meget spidse, og bør derfor ikke bruges af børn.

Hvad er forskellen på filtenåle?
Som du kan se på siden her, så findes filtnåle i forskellige varianter.  De findes i en grov, fin og en mellem variant. Men hvad er forskellen på dem?
De grove nåle er mere robuste og holdbare, er der derfor gode til at arbejde med med de mere grove uldfibre. Men disse nåle er Ikke fantastisk til detaljer.
Mellem udgaven er til gengæld en god allround nål som er velegnet til at udføre det meste arbejde, og kan også tilføje nogle detaljer.
Den fine nål er til detaljeret arbejde og til en pæn overflade. Ikke god til de grove fibre. De er generelt forbeholdt til fint hår, bittesmå uld osv.

Husk at vi her hos Grafical har mange forskellige slags hobbyartikler. Man kan også med fordel tilmelde sig vores nyhedsbrev. På den måde kan man få en her og nu rabat på 10%, og man får besked når vi har ekstra gode tilbud og rabatkoder til for eksempel gratis fragt.

Du kan også se hele vores store sortimentaf spændende hobbyartikler lige her