Fastelavnstønder

Her finder du de traditionelle fastelavnstønder i forskellige materialer og størrelser. De fleste af dem er allerede spændt op og skal derfor ikke lægges i vand. Se også vores fastelavnstønde i hvidt pap til de mindre børn , som endnu ikke kan slå så hårdt. Mange børn elsker fastelavn. Til fastelavn får børnene lov til at klæde sig ud og gå fra børn til børn og tigge om slik. Det er en tradition for de fleste børn, at klæde sig ud og slå katten af tønden. De gør det ofte i skolen, til fritidsaktiviteter eller når de bliver passet i fritidsinstitutioner. Børnene elsker at blive malet i hovedet og helt selv bestemme, hvad de vil klæde sig ud som.

Vælg fastelavnstønder i fyrtræ, bøgetræ eller pap
Vi har alt hvad der skal bruges til at holde en god fastelavn for børnene. Vi har billige fastelavnstønder i fyrtræ, bøgetræ og i pap. Fyrtræs tønden er en traditionel tønde der er lavet i fyrtræ og er spændt op med metalbånd, den skal derfor ikke lægges i vand. Bøgetræs tønde er også en helt traditionel tønde der er spændt op med metalbånd og skal ikke lægges i vand. Pap tønden er en fastelavns tønde til de mindre børn, som ikke kan slå så hårdt. Den kan bruges til børnehave børn.

Flere størrelser af fastelavnstønder
Vi har fastelavns tønderne i flere størrelser både lille, mellem og stor. Vi har også fastelavnstønder der er ekstra stærke, så de endnu mere holdbare. VI har også polyreb, som er super godt at bruge til at hænge fastelavnstønderne op i. Polyreb har en stor slidstyrke og en stor knudefasthed.

Vi har altid haft en række traditioner til fastelavn. I gamle dage var man meget overtroisk og troede at sorte katte der gik over vejen bragte uheld. Derfor fangede man sorte katte til fastelavn og puttede dem i tønden mens man slog ”katten af tønden”. Sådan er det heldigvis ikke i dag. I dag putter vi slik i vores fastelavnstønder, det er også meget bedre for kattene.

For børnene er det en tradition, at male fastelavnstønder. De maler dem i mange forskellige og flotte farver og med deres helt egne motiver. Børnene maler sorte katte på, så de på en måde holder fast i de gamle traditioner. Det er en god idé at finde en maling der holder godt, f.eks. er vores skole- og institutionsmaling rigtig godt at bruge, da det har en god holdbarhed.

En anden tradition er at slå forældre med et fastelavnsris, fastelavns morgen.