Displayport kabel

DisplayPort kabel i flere forskellige længder. Køb dit display kabel på tilbud her ✓ Hurtig levering ✓ Skarpe priser ✓ +10.000 Trustpilot anmeldelser

DisplayPort Kabel » Billige DisplayPort Kabler her

På Grafical.dk kan du finde et bredt udvalg af displayport kabel med flere forskellige specifikationer, så der er et dp kabel til lige netop det behov du skal have opfyldt. Udover displayport kabel har vi også adaptere som f.eks. displayport kabel til hdmi, mini displayport kabel og displayport dvi kabel. Klik dig igennem vores sortiment og gennemfør din bestilling. Så sørger vi for at din displayport cable bliver leveret direkte hjem til din hoveddør - hurtigt og nemt.

Her er 3 gode grunde til hvorfor et displayport cable er smart sammenlignet med de traditionelle kabler såsom VGA, DVI og HDMI til dels.

- Med et godt DP kabel har man mulighed for hurtigt at sende meget data. Og det er uanset typen af data. Displayport har en rigtig god evne til at sende både lyd og billede med en rigtig høj båndbredde.
- DisplayPort sikrer dig opløsninger på helt op til 8K UHD og endda på flere skærme samtidigt.
- Næsten uanset hvor langt du er væk fra din skærm eller TV, mister du ikke kvalitet på billedet i form af opløsning, opdateringshastighed eller farve. Med et displayport kabel mindskes kvaliteten nemlig ikke helt op til 15 meter.

Hvad er DisplayPort kabel?

Med et display kabel kan du overføre data, billede og lyd fra f.eks. en computer til et TV eller en computerskærm, hvor det er en rigtig god løsning, da det sørger for at levere billeder uden støj og forstyrrelser. Med et display port kabel kan man vise opløsninger helt op til 8K (7680 x 4320). Mange vil måske undre sig over hvordan displayport kabler udskiller sig fra de traditionelle HDMI kabler? HDMI kabler anvendes ofte til konsoller, TV og andre medieenheder, hvor displayport kabel 144hz for det meste bruges til computere og computerskærme. Grunden til at mange vælger at bruge displayport kabler i stedet for HDMI til PC er, at mange PC skærme i dag understøtter Nvidia G-Sync og AMD FreeSync via display port, som er en teknologi der sikrer en flickerfri oplevelse med højest mulige opløsning. En anden fordel ved dp kabel er, at du kan tilkoble flere skærme fra en enkelt display kabel forbindelse, hvor du ved HDMI ville have brug for flere porte ud fra din computer.

Display Port kabel er blevet udviklet med tiden

Siden display port første gang så dagens lys, er det med tiden blevet udviklet i flere forskellige versioner. Derfor skal du lige være opmærksom på hvilken version dit dispayport kabel til hdmi er inden du lægger det i indkøbskurven.

DisplayPort 1.0

Dette var den første version, som blev godkendt i 2006 af VESA organisationen. Der gik ikke længe før der kom små justeringer, da der i 2008 kom versionen 1.1a. Hastigheden på de første kabler havde en begrænsning på 10,8 Gbit/s.

DisplayPort 1.2

Tilbage i 2010 blev den nye displayport 1.2 version præsenteret. Den helt store nyhed var den større båndbredde, så man nu kunne håndtere op til 17,28 Gbit/s. Dette betød, at man med de nye displayport kabel nu havde mulighed for at vise billede og video med endnu højere opdateringsfrekvens og opløsning.

DisplayPort 1.3

Da det i 2014 blev september måned kom endnu en forbedret version af displayport kabel. Hastigheden blev fordoblet, hvilket betød, at båndbredden kom helt op på 32,4 Gbit/s. Det var nemlig også i denne periode, at 4K TV for alvor begyndte at gøre sit indtog på det danske marked, og disse krævede nemlig denne båndbredde, når der skulle ses fjernsyns. Derfor blev displayport kabel nødt til at leve op til dette.

DisplayPort 1.4

I marts 2016 kom endnu en forbedring af displayport kabel, men her var der ikke tale om en øget hastighed. I stedet fokuserede man på at videreudvikle displayporten, så man kunne vise det skarpest mulige billede på 4K, 5K og 8K fjernsyn (UHD). Man havde nu mulighed for, at se billeder på et UHD fjernesyn med en opdateringsfrekvens på hele 60 Hz modsat de traditionelle 30 Hz.

DisplayPort 2.0

Den nyeste version af displayport kabel kom til verden i 2019. Her tog man virkelig et stort skridt op i forhold til den tidligere generation. Båndbredden blev øget markant og gik fra 32,4 Gbit/s til hele 80 Gbit/s, og derudover blevet overførselshastigheden af data også forbedret betragteligt. Dette var meget vigtigt, da display kabel skulle leve op til de hele tiden stigende krav i form af data, opdateringshastighed og opløsning.

Hvad er et Mini DisplayPort kabel?

Denne standard blev opfundet af Apple tilbage i 2008, som er en mindre udgave af displayport kabler men som stadigvæk er 100% bagudkompatibel med det traditionelle displayport stik. I dag er mini displayport kabel på Mac dog blevet erstattet af Thunderbolt kabler.