3d Printer

Polaroid Play 3D Pen
På vej til lager

Forventet hjemkomst: 06-10-2020

Hvad kan jeg bruge en 3d printer til?
Det lyder kliché-agtigt, men med en 3d printer er det stort set kun fantasien der sætter grænser. Skal du lave nogle forme eller figurer til et kreativt projekt? De kan 3d printes. Skal der laves nyt håndtag til din kniv? Den kan 3d printes.

Hvordan vælger jeg 3d printer?
Der er mange ting du skal være opmærksom på, når du køber 3d printer. Hvor stor en printerflade har maskinen? Hvilket materiale bruger din 3d printer? Og hvor fine lag printer din 3d printer med. Derudover er det vigtigt hvilke typer filament din 3d printer kan bruge.

Hvor stor en printflade din 3d printer skal have afhænger af flere ting. For det første hvor store ting du planlægger at printe. Men også hvor megen plads din printer skal optage i hjemmet, på kontoret eller i værkstedet. Alt efter hvor store og detaljerede dine print-projekter er, vil de tage op til flere time at printe, så du skal have en printer der kan stå fremme i den nødvendige tid.

Jo finere lag din printer kan lave jo mere detaljerede designs kan du skabe. Men vær opmærksom på, at det også vil tage længere tid at printe.

Du bør desuden overveje hvilke typer filament din 3d printer kan benytte. Der findes filaments af forskellig hårdhed og med forskellige smeltepunkter. Nogle af de billigste filaments kan således blive bløde, hvis de efterlades i en gloende varm bil.

Hvad skal jeg bruge et kamera til i min 3d printer?
Nogle printere kommer med et indbygget kamera, der gør dig i stand til at følge dine print lige meget hvor du er, f.eks. via app. Samtidig kan du nemt lave videoer af dine kreationers skabelse til brug på f.eks. sociale medier.

Hvad skal jeg ellers huske?
En ting du skal have for øje, når du køber en 3d printer er hvor meget arbejder du selv forventer at skulle lægge i opsætningen af maskinen. Nogle af de billigste maskiner på markedet kræver, at du selv samler hele eller dele af maskinen. Mens der også findes maskiner der ankommer nærmest komplet samlede. De er generelt lidt dyrere.

Vær også opmærksom på hvor mobil din 3d printer er. Har du en fast plads til din printer hvor den skal stå permanent er det naturligvis fint, men skal du f.eks. flytte printeren fra en opbevaringsplads til der hvor du skal bruge den, når den skal anvendes, vil du hurtigt sætte pris på en 3d printer, der er robust og nem at transportere.

Det bruger Graficals medarbejdere 3d printer til:
"Jeg har brugt 3d printer til at lave dele til modellandskaber og andet. Hvis du gerne vil male dine 3d printede objekter, anbefaler jeg, at du først grundmaler dem med f.eks. en af vores spraymalinger

- Benjamin fra  Grafical